Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Mad og måltider

I Birkely får alle børn fuld kost dvs. morgenmad, formiddagsfrugt/brød, frokost og eftermiddagsfrugt/brød.

  • Der er mulighed for at spise morgenmad fra kl. 06.30-08.00. Her får børnene tilbudt havregrød, havrefras og brød. Dette foregår i fællesrummet ved køkkenet.
  • Vi spiser formiddagsfrugt/brød kl. 09.00 til vores samlinger på stuerne.
  • Kl. 11.00 spiser vi frokost. Her serveres der 2 dage med rugbrød, 1 dag med suppe/grød og 2 dage med kød, fisk eller vegetar.
  • Vi spiser frugt/brød kl. 14.00.

I vinterhalvåret spiser vi indenfor og om sommeren spiser vi ofte på legepladsen. Her får vi 3 dage med rugbrød og lunt.
Vi oplever måltiden som en pædagogisk aktivitet på lige fod med andre aktiviteter. Der sidder altid en fast voksen ved bordet og guider børnene i selvhjulpenhed. Vi opmuntrer og støtter børnene i at smage nye retter og prøver at være så gode madværter som muligt. Vi har fokus på det enkelte barns trivsel, sociale relationer, læring og dannelse. Måltidet skal være en hyggelig og rolig stund hvor der er mulighed for fordybelse og dialog.
Børnene er med til at dække bord, rydde af og tømme deres tallerkner i skraldespanden.
Vi drikker mælk til frokosten.
Alle børn har deres egen drikkedunk med hjemmefra hver dag. Der skal altid være navn på.
I Birkely er ansat en køkkenansvarlig og en køkkenmedhjælper der varetager indkøb og madlavning. Der udfærdiges en ugeplan som lægges i AULA.
Vores grundprodukter er økologiske, dette kan bla. være mel, mælk, gryn og kornprodukter, smør og æg.
Vi følger fødevarestyrelsens anbefalinger.